Tattoo?!?

2011-10-30 & 21:53:00  Publicerat i:TatueringarMan kan väl ha mer än en sjöjungfru... Eller?


Svedala bäst på äldreomsorg

2011-10-28 & 15:50:20  Publicerat i:

Vi Utför vårt arbete med glädje!Ur Sydsvenskan:
Svedala tar bäst hand om äldre

Text: Lina Törnqvist Publicerad 25 oktober 2011 10.47 Uppdaterad 28 oktober 2011 10.33

Omkretsen. Svedala får högst snittbetyg i hela Sverige i Socialstyrelsens äldreguide.
 – Vi har modiga politiker som visar att det är viktigt med äldreomsorg, säger Anna Borgius, social­chef i kommunen.
 – Detta är resultatet av en medveten satsning. Vi jobbar över alla partigränser för att få ett bra omhändertagande, säger Per Mattsson (M), ordförande i beredningen för vård och omsorg i Svedala. Per Mattsson säger att de gärna behåller sin topposition, men att det viktiga egentligen är vad brukarna av vården tycker. Därför jobbar kommunen just nu med en enkät som går ut till vårdtagarna. Inför 2011 tog Svedala fram en vård- och omsorgsplan, där poängteras bland annat vikten av att jobba med delaktighet inom äldreomsorgen. När en person flyttar in på ett äldre­boende i Svedala görs en så kallad levnadsberättelse. Tillsammans med den äldre pratar man igenom vad han eller hon gjort tidigare i livet och vilka intressen och önskemål man har. Utifrån detta kan man sedan planera. Äldreomsorgschefen Maria Danielsson berättar att kommunen bland annat har satsat på att alla som jobbar på ett äldreboende eller inom hemtjänsten ska ha undersköterskekompetens. Socialchef Anna Borgius menar att ett nära ledarskap och duktiga medarbetare är avgörande.
 – När jag är ute i verksamheten märker jag vilka duktiga och engagerade medarbetare vi har. Karin Lundberg har jobbat inom äldrevården i över 30 år och arbetar sedan 11 år tillbaka på Solgårdens äldre­boende i Klågerup. Hon tycker fortfarande att arbetet är lika roligt och menar att den ena dagen inte är den andra lik. Möjligheterna till kompetens­utveckling som finns i kommunen tycker hon är en styrka. Karin har själv gått en kurs om demens och en i näringslära. – Valfrihet för de äldre är en av de viktigaste byggstenarna i arbetet, säger Karin Lundberg. – De ska få bestämma det de kan. Vill man sova länge gör man det
– vill man gå upp tidigt så gör man det, säger hon. Äldreguiden är ett verktyg som varje år sammanställs av Social­styrelsen. Guiden bygger på enkätundersökningar och statistik. På Äldreguidens hemsida finns ett verktyg där alla kan gå in och jämföra boenden inom sin kommun och titta på vad ett boende fått för omdöme i de olika kategorierna. Marianne Lidbrink är projekt­ledare för Äldreguiden på Socialstyrelsen. Hon understryker att uppgifterna inte på något sätt är heltäckande.
– Det finns många andra faktorer som spelar in, hur kommunen följer upp beslut och hur de privata utförarna följs upp till exempel, säger hon.

En styrka som finns inom Svedala kommun är viljan att ständigt förbättras menar Maria Danielsson.
– Vi är långt ifrån felfria, man kan alltid förbättras, säger hon. Eftersom vi e så grymma, bjöd VÅRD & OMSORG på tårta! TACK SÅ MYCKET!!Kolla in min "Butik" Iron fist, Hunter, South m.m

2011-10-27 & 15:08:09  Publicerat i:Kläder

Jag har samlat världens snyggaste Kläder & Skor på samma ställe.
In och Shoppa loss!

Tryck på bilden här under...

Johanna Persson - Mylovebasket.com mode online


Sailor Jo´s Tattoo...

2011-10-27 & 14:19:00  Publicerat i:Tatueringar

Håller på att samla inspiration så att jag kan "bli färdig" med min högerarm.. 

 Tänkte fylla på med lite:-" Du är för alltid en del utav mig"- Ska skrivas in.

och sen är det en hel del färg som ska tryckas in i huden!

Give me some pain....


http://www.teamredneckracing.n.nu/

2011-10-25 & 20:23:37  Publicerat i:Bilar

23 oktober 2011 Tack grabbar för att vi fick vara med och ta bilder, säg till när det är dags igen. Så att vi är på plats!


Bird birdy bird tattoo

2011-10-25 & 09:31:58  Publicerat i:Tatueringar

Delar med mig av min arms Pippi. Tycker dock att den ser lite ensam ut.. Vill ha smärta NU!


Drifting med Team Redneck Racing - Sturup Raceway

2011-10-24 & 23:42:14  Publicerat i:Bilträffar

Drifting på Sturup Raceway 23 oktober - 2011

http://www.teamredneckracing.n.nu/


Harley Davidson - Old school

2011-10-24 & 15:23:35  Publicerat i:Wiki says

Wiki says:

Harley-Davidson (HD) är ett amerikanskt motorcykelfabrikat grundat 1903 av William Harley och bröderna Walter, William och Arthur Davidson i Milwaukee i Wisconsin. Det var Harleys konstnärliga Aunt Janet som designade Harley-Davidson-loggan på tanken. Första gången den målades var med guldinramade röda bokstäver på en pianosvart tank. Troligen var det därför som Harley hamnade först i firmanamnet. Med hjälp av en effektiv marknadsföring konkurrerade man ut andra märken, och överlevde bägge världskrigen och depressionen.
 


Mina

2011-10-24 & 13:13:18  Publicerat i:

Vår vovve när hon var bebis...


Audrey Hepburn

2011-10-23 & 19:29:00  Publicerat i:Wiki says

Audrey enligt wikipedia:
Audrey Hepburn, egentligen Audrey Kathleen Ruston[1], född 4 maj 1929 i Ixelles, Belgien, död 20 januari 1993 i Tolochenaz, Schweiz, var en brittisk skådespelare av irländsk-nederländsk börd, främst verksam i USA. Hon vann bland annat en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll i filmen Prinsessa på vift (1953). Hon var under senare delen av sitt liv UNICEF-ambassadör.


Fashion:


I filmen Prinsessa på vift visar Audrey Hepburn upp ett exempel på The New Look. The New Look innebar mycket feminina linjer och avspeglar sig i den smala midjan, den tämligen betonade bysten och den långa kjolen med generös vidd. Kläderna i Prinsessa på vift skapades av Edith Head.

Vid sitt bröllop med Mel Ferrer den 25 september 1954 i Bürgenstock bar hon en vit klänning från Pierre Balmain. Inför filmen Sabrina åkte hon sommaren 1953 till Paris för att besöka den två år äldre modeskaparen Hubert de Givenchy. Mötet med honom blev början till ett långt och givande samarbete där Givenchy skapade Hepburns dräkter till hennes filmer som Sabrina, Kär i Paris, Frukost på Tiffany's och Charade. En dräkt som han skapade som fick ikonisk status var den den lilla svarta (engelska, LBD- Little black dress) som hon bär i filmen Frukost på Tiffany's (1961). Klänningen auktionerades ut på en välgörenhetsauktion hos auktionshuset Christie's den 5 december 2006.

Men även i det privata bar Hepburn hans kläder tex vid hennes sons dop 1960 då både mor och son bar kläder från Givenchy, likaså när hon gifte sig med Andrea Dotti 1969.

Efter giftermålet med Dotti upptäckte hon Valentino Garavani som också blev en god vän likaså modeskaparen prinsessan Irene Galitzine. På 1980-talet klädde hon sig i Ralph Lauren.

Hepburn fanns ständigt på bäst klädda listan under 1950-talet. År 1961 valdes hon in på bäst klädda listans "Hall of Fame" [2]


Drifting på Sturup raceway!

2011-10-23 & 10:33:24  Publicerat i:

Idag är det drifting för hela slanten.. Ooooo kallt är det. Även Svedalas egen polis fick sig en åktur. Tack Team redneckracing för en strålande dag!


Stickers/Dekaler

2011-10-21 & 16:29:26  Publicerat i:Bilar
Bara ett pyttelitet urval av klistermärken/skyltar jag sett under sommaren..


James Dean

2011-10-20 & 20:06:11  Publicerat i:I Like
Wiki says:

James Byron Dean, född 8 februari 1931 i Marion, Indiana, död 30 september 1955 nära Cholame, San Luis Obispo County, Kalifornien (bilolycka), var en amerikansk skådespelare.

James Dean föddes i Marion, Indiana den 8 februari 1931. Son till föräldrarna Mildred Wilson och Winton Dean. James mor dog i cancer när han bara var nio år och dödsfallet tog honom väldigt hårt då han och modern hade en väldigt nära relation. Winton Dean, som hade det svårt med sina känslor för sin son, sände iväg honom för att bo hos sin faster på en gård i Fairmount, Indiana istället. Förlusten av modern och den dåliga kontakten med pappan sägs ha påverkat James Deans känslosamma skådespeleri en hel del. Under sin uppväxt på gården började hans intresse för skådespeleri, snabba bilar och motorcyklar gro. James var även en duktig atlet under sin skolgång och spelade både baseboll och basket.

Efter att ha genomgått teaterutbildning vid Actor's Studio i New York blev James Dean en av Hollywoods gunstlingar vid mitten av 1950-talet. Endast en film hann dock få sin premiär före hans plötsliga bortgång 1955; Elia Kazans Öster om Eden (byggd på John Steinbecks roman), där han gjorde ett oförglömligt porträtt av den olycklige och moderlöse Cal och hans konflikter med sin far och äldre bror. En berättelse på samma tema som en gång historien om Bibelns Kain och Abel. James sägs även ha fått rollen då hans eget liv påminde om karaktären Cals väldigt mycket. James hann endast medverka med större roller i tre filmer men räknas ändå som en ikon idag.Halloween - 31Oktober

2011-10-20 & 16:07:00  Publicerat i:Kläder

Varför inte fira med en trevlig outfit/kostym från http://www.pinupgirlclothing.com !

Eller som jag brukar säga. Man kan inte klä upp sig för mycket.

Military Secretary Dress in Tan and Green by Pinup Couture

Retro Sailor Costume - The Nautical Bettie Costume in Blue Satin

Deadly Dames Cigarette Pants in Tiger Print


Maffia Gudfadern Corleone

2011-10-19 & 19:45:00  Publicerat i:I Like

Gudfadern, Wiki says:

Boken utspelar sig i New Yorks undre värld där maffian har kontroll över allt från domare i högsta domstolen till prostitution och droghandel. Den rör sig runt mitten av 1900-talet och man får följa maffiabossen Don Vito Corleone i hans skoningslösa värld av våld och motvåld. När sedan Vito blir nedskjuten på grund av en konflikt med en annan maffiaboss kallad "Turken", blir det hans äldste son Santino "Sonny" Corleone, som tar över familjeverksamheten. Snart blir dock även han dödad på grund av sin oförsiktighet i det krig han startar mot de övriga New York-familjerna för att hämnas sin far. När sedan Don Corleone frisknar till sluter han en fred och får hem sin son Michael som har varit i landsflykt på Sicilien efter ett mord för att kunna involvera honom i familjeverksamheten. En kort tid senare avlider Vito av en hjärtinfarkt, varpå Michael blir familjen Coreleones nye Don. Michael värderar inte freden lika högt som sin far, utan han låter avrätta bossarna till samtliga rivaliserande familjer och drar därmed igång ett storkrig mellan familjerna i New York. Under Michaels ledning vinner familjen Corleone kriget, vilket breder väg för de två följande delarna av boktrilogin. Kort sagt kan man säga att man får följa familjen Corleones vardag i genom ett par omvälvande år. Det har även gjorts en filmtrilogi, samt tv- och pcspel av boken.

Santino "Sonny" Corleone har ett våldsamt humör som gör honom ganska impulsiv och han drar sig inte heller för våld. Sonny får en son Vincent Corleone (Mancini) som delvis har ärvt sin faders humör. Sonny dör genom mord när han skall straffa sin svåger Carlo Rizzi för att ha misshandlat Sonnys syster och Carlos fru Connie.


Desperate Housewife

2011-10-19 & 08:00:00  Publicerat i:TänkvärtHar ni glömt?!?

2011-10-18 & 22:18:09  Publicerat i:Tänkvärt


I så Fall tycker jag att ni ska göra det direkt!!

Prenumrera på Sailorjo på BloglovinFinns länk------------------------------->


Vadå desperat!!! Men kom igen nu för F#N!


Frank S

2011-10-18 & 12:42:00  Publicerat i:I Love Music

Bettie Page

2011-10-17 & 12:20:00  Publicerat i:Wiki says
Bettie Page enligt wikipedia:

Bettie Page, född Betty Mae Page 22 april 1923 i Nashville, Tennessee, död 11 december 2008 i Los Angeles, Kalifornien [1], var en amerikansk fotomodell och pinupartist. Hennes bilder betraktas än idag som höjdpunkter inom bondage- och fetisch-fotografihistorien.

Page arbetade i New York som sekreterare när hon 1950 upptäcktes av en fotograf på stranden vid Coney Island i Brooklyn. Page gick med på att posera naken och bilderna fick stor spridning. Särskilt uppmärksammade blev foton med BDSM-motiv. Page medverkade i många pinup-magasin. Den kanske största publiceringen var när hon var Playboys Playmate of the Month i januari 1955.

Efter flera misslyckade äktenskap flyttade Page till Florida i slutet av 50-talet. 1959 blev hon frälst; hon engagerade sig därefter kyrkligt och bröt med sitt tidigare liv. Hon genomled även perioder av psykisk sjukdom och diagnosticerades med schizofreni. [2] Periodvis led hon även av depressioner och humörsvängningar, och under en period lades hon in för behandling på ett mentalsjukhus.

Bettie Page återvände i viss mån till offentligheten under 1990-talet och började återigen ge intervjuer. Det har gjorts två spelfilmer (The Notorious Bettie Page och Bettie Page: Dark Angel) samt en dokumentär (Betty Page: Pinup Queen) om hennes liv.
Bettie Page drabbades av lunginflammation följt av en hjärtattack och avled efter en tid i respirator.
Sailor

2011-10-16 & 23:42:00  Publicerat i:Tänkvärt

A woman knows the face of the man she loves as a sailor knows the open sea.
Honore de Balzac


Bröllop? Del 6 Dukning & Inbjudan

2011-10-16 & 21:05:00  Publicerat i:I Like

I denna kategorin får det bli lite inspirations bilder:


bild från: www.bridesofnorthtexas.com


bild från: www.settingthemood.biz


bild från: www.sheandheplanweddings.com


bild från: www.idoinspiration.blogspot.com


bild från: www.mywedding.com


Bröllop? Del 5 Näbbar

2011-10-15 & 13:28:00  Publicerat i:Kläder

Rocking kids for a fabulous wedding!


http://www.angelinas.se


Rockafella- http://www.oiidesign.se


http://www.angelinas.se


http://www.littlefairies.sehttp://www.littlefairies.se


http://www.littlefairies.se

Smått och gott

Bröllopsbubblor, Frack
http://www.myheart.se


SWIRL BLACK näbbkorg
http://www.littleprincess.se


Vinter vitt

2011-10-14 & 15:38:00  Publicerat i:Kläder

HÖST

2011-10-14 & 14:13:22  Publicerat i:

Nu flyr jag snart landet!!
 Fy fasiken vad jag hatar när det är kallt.
 Jag går snart i ide.


Bröllop? Del 4 Accessoarer

2011-10-14 & 08:05:00  Publicerat i:Kläder

Lite bling, gör allting!http://couture-headwear.hatsandfascinators.com

image
http://www.perfecthandbags.co.uk

White Trash Fashion Vitt Döskalle Hänge
http://need4accessories.com


http://www.weddingveil.com

image
http://www.perfecthandbags.co.ukBröllop? Del 3 Underbart under

2011-10-13 & 17:08:00  Publicerat i:Kläder

Oskuldsfull vit klänning över? Sexigt vågat under!http://www.babygirlboutique.com

"Better Half" Baby Blue Underwire Bra from Lucy B
http://www.pinupgirlclothing.com


Spandex Cuban Heel Stockings in Sheer Black with Backseam
http://www.pinupgirlclothing.com


http://www.babygirlboutique.com

Firm Shaping Body Briefer in Black from Rago
http://www.pinupgirlclothing.com

Bridal Lingerie - White Lace Tanga Panty with Elastic Strappy Open Back, Satin Bow & Sequin Heart Applique
http://www.babygirlboutique.com
Randigt Svart & Vitt

2011-10-13 & 11:43:00  Publicerat i:Kläder
Marlon Brando

2011-10-12 & 23:30:00  Publicerat i:Wiki says

Marlon enligt wikipedia:

Marlon Brando, fullständigt namn Marlon Brando, Jr., född 3 april 1924 i Omaha, Nebraska, död 1 juli 2004 i Los Angeles, Kalifornien, var en amerikansk skådespelare.

Brando föddes i en irländsk-amerikansk familj där båda föräldrarna var alkoholister och blev senare ansedd som en av de största amerikanska filmskådespelarna. Han gjorde flera stora filmroller i bland annat Linje Lusta, Viva Zapata, Julius Caesar, Storstadshamn, Myteriet på Bounty, Gudfadern, Sista tangon i Paris och Apocalypse.

Samtliga tre fruar var gravida då han gifte sig med dem. Antalet barn som han fick är omtvistat även om han erkände 11 av barnen:

 • Med Anna Kashfi:
  • Christian (född 1958, död 2008)
 • Med Movita Castaneda:
  • Miko (född 1961)
  • Rebecca Brando Kotlinzky (född 1967)
 • Med Tarita Teriipia:
  • Simon Teihotu (född 1963) - den enda fasta invånaren på Tetiaroa
  • Cheyenne (begick självmord 1995, 25 år gammal)
 • Via adoption:
  • Petra Brando-Corval (född 1963), dotter till Brandos assistent Caroline Barrett
  • Maimiti (född 1977)
  • Raiatua (född 1982)
 • Med sin barnflicka Christina Maria Ruiz:
  • Nina Priscilla (född 1989)
  • Myles Jonathan (född 1993)
  • Timothy Gahan (född 1995)Bröllop? Del 2 Heels!

2011-10-12 & 12:57:00  Publicerat i:Kläder

Snygga skor är alltid rätt! Bekvämt kan det va resten av livet!

Varför inte sexiga stövlar

Temptuous Tease Boots - 2 colors
http://www.clockworkcouture.com

Skor - Iron Fist: Parting Kiss | Yttersidan av skon
Iron Fist- http://www.brandos.se

Moulin Rouge Stage Boots - 2 colors
http://www.clockworkcouture.com

Hööga Heels


Bordello- http://www.skofeber.se


Pinup couture- http://www.skofeber.se


Pleaser- http://www.skofeber.se

Låga klackar

Skor - Irregular Choice: Mayhem | Yttersidan av skon
Irregular choice- http://www.brandos.se

CARMEN-5686 by COLORIFFICS
http://www.bridalshoes.com

Skor - Irregular Choice: Abigail´s Party Too | Yttersidan av skon
Irregular choice-http://www.brandos.se


http://www.elegantsteps.co.ukHöständring!!!

2011-10-11 & 13:53:38  Publicerat i:Jag kan inte riktigt bestämma mig hur jag vill att bloggen ska de ut.....Dagens begär - Boots

2011-10-10 & 17:52:57  Publicerat i:I LikeBlack

Brown
I Love!


Hanna Wild

2011-10-09 & 19:34:01  Publicerat i:Bloggar jag gillar

Tänkte tipsa om lite bloggar som jag gillar! Den första tillhör en riktig rockabilly, pinup brud, med rött läppstift, tatueringar och mycket mer.

In och kolla du med!
www.hannawild.blogg.se


Marilyn Monroe

2011-10-09 & 16:22:00  Publicerat i:Wiki says

Snygg sexig vacker, she is all that and more!

Marilyn enligt wikipedia:

Marilyn Monroe, född Norma Jeane Mortenson, men döpt Norma Jeane Baker, född 1 juni 1926 i Los Angeles, Kalifornien, död 5 augusti 1962 i Brentwood, Los Angeles, Kalifornien, var en amerikansk skådespelerska, sångerska och fotomodell.

Monroes inledde sin karriär som fotomodell men skrev på ett filmkontrakt 1946. Under den tidiga filmkarriären var rollerna ofta små men allt eftersom rollerna blev större och större blev hon känd som en sexsymbol. Hon medverkade bland annat i filmer som Herrar föredrar blondiner (1953), Bus stop (1956), I hetaste laget (1959) (vilken hon vann en Golden Globe Award för) och De missanpassade (1961).

År 1999 blev hon rankad som den sjätte största kvinnliga filmstjärnan genom tiderna av American Film Institute.


Jag igen.

2011-10-08 & 17:07:00  Publicerat i:Sailor Me!


Kolla in världens bästa Monalisas blogg: www.monaliiza.blogg.se


Jerry Reed.

2011-10-08 & 11:23:00  Publicerat i:Wiki says
Wikipedia says:
Jerry Reed, eg. Jerry Reed Hubbard, född 20 mars 1937 i Atlanta, Georgia, död 1 september 2008 i Nashville, Tennessee, var en amerikansk countrysångare, gitarrist, låtskrivare och skådespelare. Han spelade Snowman i filmerna Nu blåser vi snuten (där han även sjöng ledmotivet, som han också varit med om att skriva) och Nu blåser vi snuten igen Han är med i filmen Nu blåser vi snuten 3 Där han ska klä ut sig till bandit och hade också en roll i filmen The Waterboy, med Adam Sandler i huvudrollen. 1972 vann han en Grammy för låten "When You're Hot, You're Hot". Till andra framgångsrika låtar hör "Guitar Man", "Amos Moses", "East Bound and Down" (från Nu blåser vi snuten) och "She Got the Goldmine (I Got the Shaft)".


KLAR!

2011-10-07 & 18:04:20  Publicerat i:
Varför lär jag mig aldrig.. alltid ute i sista sekunden...

Min hjärna kokar...

2011-10-07 & 15:08:45  Publicerat i:Idag sitter jag med huvudet långt nere i skolboken!
Tråkigt men det måste göras.
I´m Blue as blue can be

2011-10-06 & 13:59:00  Publicerat i:Kläder

Red Delicious

2011-10-05 & 16:23:11  Publicerat i:Kläder

Vill Ha!

2011-10-02 & 22:40:12  Publicerat i:I Like

Så fina tavlor det finns! Hittade dessa på www.peppigapia.com

realisticlovelife
sunshinetrouble


Sugen? Det finns en tävling just nu hos www.sailorswife.blogg.se
In och pröva lyckan du med....


Sommarens bästa BILder

2011-10-02 & 10:34:00  Publicerat i:Bilar