Makroner/Macarons

2012-01-11 & 12:27:31  Publicerat i:Housewife

Idag blir det nog bakning efter jobb, denna gång ska jag försöka mig på Makroner/Macarons



Ingredienser (20 portioner)

  • 3 dl florsocker
  • 90 g skållad, torkad och därefter mald sötmandel
  • 1 dl äggvita (ca 3 äggvitor)
  • ½ dl strösocker
  • ev 5-10 droppar hushållfärg
  •  

    Smörkräm med hallonsmak

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 2 msk hallonsylt
  • ev. några droppar röd karamellfärg
  • Smörkräm med chokladsmak

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • Smörkräm med citronsmak

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 tsk pressad citron
  • ev. några droppar gul karamellfärg
  •  

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Sikta ner florsocker och mandel i en bunke.
  • Vispa äggvitan i en annan bunke med en elvisp (börja på låg hastighet och öka efter hand).
  • Tillsätt strösockret, vispa till en styv marängsmet.
  • Häll de torra ingredienserna i marängen och blanda varsamt.
  • Spritsa ut ca 40 klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper.
  • Låt kakorna vila c:a 15 minuter på plåten.
  • Baka i nedre delen av ugnen i c:a 12 minuter.
  • Kakorna ska vara lite mjuka i mitten.
  • Dra av bakplåtspappret från plåten till köksbänken, direkt när kakorna kommit ur ugnen.
  • Låt kakorna kallna.

  • Smörkräm med hallonsmak: Lägg smöret i en bunke och sikta ner florsocker och vaniljsocker.

  • Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös.
  • Vispa ner äggulan och hallonsylten.
  • Färga med lite röd karamellfärg.
  • Smörkräm med chokladsmak: Rör smöret mjukt.

  • Tillsätt sockret och vaniljsocker och rör till en jämn kräm.
  • Tillsätt kakao och rör tills det fördelats jämnt.
  • Smörkräm med citronsmak: Rör smöret mjukt.

  • Tillsätt sockret och vaniljsocker och rör till en jämn kräm.
  • Tillsätt citronskal, pressad citron och gul hushållsfärg och rör tills det fördelats jämnt.
  • Färdigställande: Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften.

  • Förvara i kylskåpet.
    Recept från http://www.receptcentralen.se




    bild:http://janesdreams.blogspot.com/

  • Kommentarer